Projects

VERTEX Tenant Improvement was awarded a 3-story remodel construction project in the heart of Downtown Denver, Colorado, located just blocks from Coors Field (Rockies baseball stadium).  This large remodel totaled more than 35,000 sq. ft. and was a complete gut of the interior building built in the early 1920’s.  With so much history incorporated in the interior and exterior envelope, VERTEX mastered many unique challenges building a collaborative work environment with a contemporary design. Eighty-year-old concrete floors were grinded and leveled to receive the new prefinished Hickory hardwood floors. The premanufactured modular “Trendwall” system, used for perimeter offices, required careful construction of steel stud-framed drywall headers to specific dimensions prior to the system installation. Power and data outlets were incorporated into the prefabricated panels, which meant detailed shop drawings had to be reviewed thoroughly and approved for all pre-wiring prior to ordering.  The new space is an open-ceiling concept with all overhead equipment painted and exposed.  The floor plan includes two large atriums which pass through floors; spiral staircase, conference rooms, recharge bars, kitchens, reception area, co-working areas, café bar, prep room, and business lounges. VERTEX built the entire space from commencement to completion in 18 weeks.